"Dezvoltarea afacerii este asigurata     
printr-o
CONDUCERE COMPETENTA"    

 articole/
 informatii utile
 informatii
 video
 cerere
 oferta

 

Principiile managementului calitatii  

Nota: textul din prezentul articol (incluzand desenele) este protejat de legea dreptului de autor, legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, actualizata, drept acordat s.c. Premier Management s.r.l., Bucuresti).

 

 

Pentru a conduce organizatia spre imbunatatirea performantelor sale, managementul de cel mai inalt nivel isi poate fundamenta actiunile urmarind principiile managementului calitatii. Acestea sunt:

Orientarea catre client

Leadership

Implicarea personalului

Abordarea bazata pe proces

Abordarea managementului ca sistem

Imbunatatirea continua

Abordarea pe baza de fapte in luarea deciziilor

Relatii reciproc avantajoase cu frunizorul

 

" Orientarea catre client"

  • O organizatie se poate dezvolta numai daca isi identifica cu cat mai multa claritate profilul clientilor, daca intelege cerintele imediate si viitoare ale acestora, precum si daca indentifica si aplica cele mai eficace si eficiente metode de satisfacere a acestora.

sus

" Leadership-ul"

  • O organizatie are succes in conditiile in care managementul superior orienteaza organizatia in directia scopurilor stabilite si reuseste sa mobilizeze personalul pentru realizarea acestora.

sus

" Implicarea personalului"

  • Personalul organizatiei este principalul factor care asigura succesul organizatiei. Indiferent de pozitia ierarhica, de tipul de munca prestata, implicarea totala a acestuia in atingerea celei mai bune performante asigura dezvoltarea continua a organizatiei.

sus

" Abordarea bazata pe proces"

  • Orice activitate sau ansamblu de activitati care utilizeaza resursele pentru a transforma intrarile in iesiri poate fi considerata un proces (de exemplu: un angajat de la stadiu de "neinstruit" intr-o anumita problema, prin procesul de instruire, devine "instruit").

  • Pentru ca o organizatie sa functioneze eficace si eficient, aceasta trebuie sa conduca activitatile si resursele ca procese, sa identifice si sa gestioneze procesele si relatiile dintre ele - Identificarea si managementul proceselor si al interactiunilor dintre ele reprezinta " abordarea bazata pe proces ";

sus

" Abordarea managementului ca sistem"

  • O organizatie creste eficacitatea si eficienta generala daca abordeaza ansamblul proceselor sale ca un sistem. Abordarea dintr-o perspectiva sintetica a ansamblului de procese din organizatie ajuta organizatia in definirea si urmarirea cu eficienta si eficacitate a scopurilor propuse.

sus

" Imbunatatirea continua"

  • O organizatie contina sa se dezvolte in conditiile unei preocupari permanente a intregului personal pentru cresterea constanta a eficientei si eficacitatii proceselor/ activitatilor in care sunt implicati.

sus

 " Abordarea pe baza de fapte in luarea deciziilor"

  • Abordand deciziile numai pe baza unor dovezi obiective ( informatii care pot fi demonstrate ca adevarate ), managementul asigura premizele unei dezvoltari durabile a organizatiei. Dovezile obiective pot constitui elementele in raport cu care se poate aprecia eficienta si eficacitatea obtinuta in urma deciziilor luate.

sus

" Relatii reciproc avantajoase cu furnizorii"

  • O organizatie poate realiza produse/ servicii care sa respecte anumite cerinte in conditiile in care resursele achizitionate de la furnizori se ridica la nivelul de calitate asteptat. O relatie reciproc avantajoasa cu furnizorii asigura un inalt nivel de calitate, oferind satisfactii tuturor celor interesati de rezultatele organizatiei.

 

s.c. Premier Management s.r.l este onorata sa raspunda  oricarei solicitari din partea dvs. referitoare la configurarea unui sistem de management care sa va aduca reale satisfactii, aliniat cerintelor standardului referential ISO 9001.

Va garantam obtinerea „Certificatului ISO” indiferent de organismul de certificare ales in care aveti incredere si au reputatia/ prestigiul dorit de dvs., cum ar fi: Bureau Veritas Certification; SGS ; SRAC (IQNet) ; Moody International; SIMTEX; Det Norske Veritas (DNV), membrii TUV CERT; Lloyd's Register Quality Assurance; alte organisme de certificare acreditate.

 

articol publicat initial: 18 februarie 2004

dr.ing. Octavian LOGHIN - coordonator articole s.c. Premier Management s.r.l.

 

 

 

Copyright © Premier Management s.r.l.  All Rights Reserved

(textul este protejat de legea dreptului de autor, legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe). 

sus

 

 

Reveniti la informatii utile

 

S.C. PREMIER MANAGEMENT S.R.L.
adresa : str. Cristea Mateescu nr. 2, sect.2, Bucuresti
tel./ fax : 021-242.12.22
mob. : 0722.530.872
e-mail : contact@premier-management.ro
web : www.premier-management.ro